***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Трупове на мигранти, наядени от диви животни, препълниха бургаската морга. Внесоха искането за махането на главсека на МВР


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 август   

 

Полуразложени и наядени от диви животни тела на мигранти препълниха моргата в Бургас, сигнализират от там. Към момента в хладилните камери са прибрани 16 натрупа без открита идентичност, само че всеки ден идват нови. Телата се откриват към села в Странджа, от където минава пътят на незаконните мигранти.

„ Всеки ден имаме най-малко по един. Ако инцидентно мине ден без да ни докарат мъртвец на мигрант, то на идващия телата са две-три. Повечето са цялостни с червеи, някои са наядени от диви животни. Гледката е ужасна ", разказва обстановката, в която са принудени да работят бургаските патоанатоми доктор Галина Милева, шеф на отделението.

***

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент е внесъл предложение до президента за издаване на Указ за преустановяване на пълномощията на основния секретар.

Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според устройствения устав на Министерския съвет, министърът на вътрешните работи авансово би трябвало да съгласува с президента плана на този акт.

***

Налице са съществени пропуски в работата на основния секретар, което е съображение за неговото премахване. Това сподели на брифинг след съвещанието на държавното управление министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Надявам се, че президентът на Република България ще схване нашите причини, ще прояви схващане при вземането на крайното решение по отношение на настояването за освобождението на основния секретар, съобщи Тодоров, добави Стоянов.

***

***

„ Човешкият разум мъчно осъзнава мащаба на това ужасяващо закононарушение, чиито последици усещаме и до през днешния ден. Няма да спра да споделям, че не одобрявам нито една от тоталитарните анти-човешки управляващи от предишното - нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените преобладаващи полезности в нашето общество и би трябвало да бъдат защитавани от посягане и опозоряване, тъй че да подсигуряваме, че в България никой и в никакъв случай повече няма да изпитва скръбта и болката, породени от комунистическия режим в България “.

***

„ От Интерпол към момента нямаме информация, само че през консулска работа досега тази информация не се удостоверява “. 

Това сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг.

***

***

Опустошителните пожари в Гърция не престават да бушуват.

Заради огнения пъкъл гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис свика водачите на политическите партии и депутатите на изключително съвещание в Народното събрание.

***

Български екскурзиант с роман за обстановката с пожарите в Гърция. Даниев Неделчев се намира в Никити.

„ Димът във въздуха се усеща и през днешния ден. Картината през вчерашния ден беше леко апокалиптична. Никой не знаеше какво се случва. Бяхме на плаж, когато се задими. Хората просто стояха и снимаха червено-оранжевите окраски в небето. Имаше пожар и в Полигирос, само че той беше бързо сподавен. Постоянно летяха хеликоптери. След това разбрахме, че главното задимяване идва от Александруполис.

Имам много другари в Никити, незабавно обменихме информация ”, описа Неделчев пред Нова телевизия.

***

Седемгодишно дете плува в Черно море на отмора с родителите си и попадна в реанимация поради ротавирус.  

Уточнява се, че Маша отишла със фамилията си в Лазаревское от Екатеринбург на 14 август, а няколко дни по-късно се е разболяла.

***

Натрупването на кораби, чакащи да преминат през Панамския канал, е почнало да понижава, откакто управляващите усилиха вероятната численост за нахлуване в канала, а доста плавателни съдове потърсиха различни направления, предава Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР